NAJWAŻNIEJSZE PRZYCZYNY CUKRZYCY
Otyłość i nadwagaStresWszechobecny cukierGenyTryb życia – brak ruchuFlora bakteryjna jelitaJAKIE ORGANY POTRZEBUJĄ WSPARCIA W CUKRZYCY?
OczyNerkiNaczynia krwionośneSerceJelitoUkład immunologicznyUkład nerwowyTrzustkaSkóraWSPARCIE METABOLIZMU W CUKRZYCY
Witaminy z grupy B Antyutleniacze, D3,Minerały i pierwiastki śladowe: Zn, Se, MgALA – kwas alfa-liponowyOdpowiednie aminokwasySubstancje balastoweDobre bakterie
W CUKRZYCY UNIKAJ:
solibiałej mąki, prostych węglowodanówtłuszczu widocznego (boczek) i niewidocznego (np. kupne ciastaproduktów przetworzonych
Dopuszczalne substancje słodzące:stewiakorzeń lukrecji (sproszkowany),ksylitol (cukier brzozowy)
Data dodania: 29.06.2016